2012. október 7., vasárnap

Házi sajt

Házi sajt

2 pohár natúr joghurt-ot beleborítottam egy tiszta konyharuhával kibélelt szűrőbe, alátettem egy tálat és az egész be a hűtőbe, hagytam, hogy lecsöpögjön. Kb. 1 nap múlva kivettem és a szűrőben maradt krémet sóztam, borsoztam és egyéb ízesítőkkel (zöld fűszerek) kevertem. Itt éreztem egy kis kísértést, hogy abbahagyom a project-et és mártogatósként hasznosítom a krémet, mert már ekkor is roppant ízletes volt.
Az ízesített krémet kézzel koron alakúra formáltam, majd pólóba/konyharuhába csomagoltam. Legalább kettőbe... :-) Az egészet egy tányérra tettem, a tetejére pedig egy újabb tányért és nehezéket (konzervdoboz, könyvek - persze el lehet képzelni a'zuram megrökönyödését, amint a hűtőben finom falatokat keresve egy könyv-toronyra bukkant :-)
Így pihent még a hűtőben 36-48 órát, majd kicsomagoltuk éééééééééééééés... mind megettük :-)

A kép valahol elveszett a nagy nyári csöndben, de majd legközelebb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése