Stahl Judit szakácskönyve alapján.
Hozzávalók
5 dl tej
5 dl tejszín
vaníliás cukor
szikkadt kiflik (25 dkg)
darált mák (12 dkg)
porcukor
4 tojás sárgája
10 dkg margarin
Stahl Judit felforralja a tejet a cukorral és ahhoz keveri a tejszínt, majd várja hogy az egész kihűljön. Bevallom én csak összekevertem a tejet a tejszínnel és nem forraltam. Felkarikáztam a kifliket, kivajazott tepsibe tettem és jól megszórtam cukros-darált mákkal.
A tojássárgákat kézi habverővel hozzákevertem a tejes keverékhez, sőt némi reszelt citromhéjat is kevertem hozzá. Ezzel megöntöztem a tepsiben levő kiflikarikákat, sőt jól összeforgattam. A mák eloszlott, a kiflik tocsakossá váltak. Rámorzsoltam a vajat és beküldtem a 200 C-ra előmelegített sütőbe.
Stahl Judit tálaláskor mézzel kínálná, az enyimek ragaszkodtak a porcukorhoz.
De porcukorral, vagy mézzel-- forralva vagy anélkül: ez lesz ezentúl a MÁKOSGUBA nálunk :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése